VP Lessen: KDB is back, één schlemiel en België heeft de toekomst

VP Lessen: KDB is back, één schlemiel en België heeft de toekomst

28-03-2023 23:30 Laatste update: 29-03-2023 19:35
46

Oefenwedstrijden van de Rode Duivels waren de voorbije jaren vaak niet om aan te zien. Dat was dinsdag helemaal anders. De Belgen wervelden. Wat moet je onthouden van de 2-3 tegen Duitsland? VoetbalPrimeur.be praat je bij.

0-5 was verdiend geweest
Het WK willen we snel vergeten en met het voetbal van de Rode Duivels in de eerste helft kan dat snel gebeuren. Het was lang geleden dat we onze nationale ploeg met zoveel honger zagen spelen. Nee, het was op papier zeker niet het beste Duitsland van de laatste 15 jaar, maar de Duitsers waren zeker ook geen Jannekes en Miekes. De manier waarop Lukaku en co walsten over de Duitse defensie mocht meer dan gezien worden. Met een beetje meer geluk was een 0-5 score na een halfuur geen onverdiende score geweest.

Onana > Witsel
De kans dat we Axel Witsel ooit nog gaan terugzien als Rode Duivel, lijkt ons klein. Amadou Onana lijkt onder Domenico Tedescco begonnen aan een lange interlandcarrière. De middenvelder van Everton staat meer dan stevig op zijn benen. Onana heeft wel een klein werkpuntje, onnodige gele kaarten vermijden. Tegen de Duitsers ging hij vlak voor de rust de bon op. Gelukkig is Onana nog maar 21 jaar en heeft hij nog de nodige tijd om te leren.

Lukaku meer dan een afwerker
De voorbije twee interlands maakte Lukaku vier goals. Toch willen we hier even niet de loftrompet bovenhalen voor de afwerker, maar wel voor het aanspeelpunt. Ginter en Kehrer haalden opgelucht adem toen Lukaku na 68 minuten mocht gaan rusten. Lukaku woog tot zijn wissel constant op de Duitse achterhoede, legde de ballen goed af en … pikte ook nog even snel zijn 72e doelpunt mee als international.

De Bruyne is back
We waren hem even kwijt, de beste De Bruyne bij de nationale ploeg. Maar kijk, dinsdag stond KDB weer op. Voor de rust tekende de aanvoerder voor twee assist. Na de pauze zette De Bruyne de 1-3 op het bord. Welkom terug Kevin, we hebben je gemist!

Saelemakers de schlemiel
In zijn eerste twee wedstrijden kon Tedesco al heel wat Belgische harten veroveren. Toch gokken we dat veel Belgische supporters nu in koor gaan roepen: “Domenico, Saelemaekers op de linksachter, dat gaan we niet meer door." De rechterflankspeler van AC Milan kwam na de rust Vertonghen vervangen, maar viel helaas uit boot. Omdat Saelemaekers tegen zijn voet in moest spelen, vergeven we het hem. We moeten wel noteren dat de Rode Duivels nog een vacature voor de linksback open hebben staan.

Kansen voor de toekomst
Tedesco had voor de match al aangegeven dat hij gretig gebruik ging maken van zijn wissels. De bondscoach hield woord. Tijdens de laatste tien minuten stond er geen enkele speler van de Bronzen Generatie op het veld. Het kan snel gaan in het voetbal. Er is een toekomst voor de jeugd bij de Rode Duivels. Het was veelzeggend dat Onana op zijn 21e de aanvoerdersband al even mocht dragen.