Leekens (ex-bondscoach) over Rode Duivels: Tedesco mag me om raad vragen

Leekens (ex-bondscoach) over Rode Duivels: "Tedesco mag me om raad vragen"

27-03-2023 17:35
14

Domenico Tedesco is goed begonnen als bondscoach van de Rode Duivels. De trainer zag zijn ploeg 3-0 winnen van Zweden tijdens de eerste EK-kwalificatiematch. Oud-bondscoach Georges Leekens doet zijn woordje over de toekomst van het Belgische nationale elftal.

“Ik ken hem niet, maar ik zal hem wel eens tegenkomen en als hij wat raad nodig heeft, ben ik altijd bereid om die te geven”, vertelde Leekens aan Het Nieuwsblad over de bereidheid om Tedesco opweg te helpen.

“Het is belangrijk dat er een goeie klik komt met Frank (Vercauteren), de nieuwe technische directeur, en ook met Jacky Mathijssen (de U21-coach) zodat er ook naar de jeugd gekeken wordt”, zei Leekens over het belang van gezonde interne verstandhoudingen.

“De Duitsers zijn niet op hun sterkst, er ontbraken veel jongens, maar het wordt wel een moeilijkere test dan tegen Zweden”, meende Leekens over de zware kluif die dinsdagavond te wachten staat.

“Nu beginnen we een nieuw tijdperk, hopelijk een tijdperk met veel positivisme”, aldus Leekens die denkt dat de sfeer erop zal vooruitgaan en er veel nieuw aanstormend talent is voor de Rode Duivels.

Leekens was tweemaal bondscoach van de Rode Duivels. De eerste keer was van 1997 tot en met 1999 en de tweede maal van 2010 tot en met 2012. In 1998 nam de trainer met België deel aan het WK in Frankrijk.