Wil Tedesco bevestiging van prestatie in Zweden zien of iedereen een kans geven?

"Wil Tedesco bevestiging van prestatie in Zweden zien of iedereen een kans geven?"

26-03-2023 23:19
10

De Rode Duivels kijken dinsdagavond Duitsland in de ogen. Na de 0-3-overwinning bij Zweden doen ze dat met een goed gevoel, al rijst de vraag of Domenico Tedesco zijn basiself in grote mate ongewijzigd zal houden. Als het van René Vandereycken afhangt, mag Romeo Lavia alvast aan de aftrap verschijnen.

Thibaut Courtois is er hoe dan ook al niet bij in Duitsland, maar voor het overige is het nog koffiedik kijken over de aanpak van Tedesco. "Wil hij een bevestiging van deze prestatie of wil hij iedereen zijn kans geven?", stelt Vandereycken de prangende vraag bij Het Nieuwsblad. Als het van de oud-bondscoach afhangt, zou een experimentje geen kwaad kunnen. Het gaat ten slotte slechts om een oefenmatch.

Zo stelt Vandereycken voor om Thomas Meunier de plaats van Timothy Castagne te laten innemen. "Bakayoko in de basis of zelfs Openda: kan zeker", geeft hij nog enkele andere opties. Wie zeker bij de elf van Vandereycken zou zitten, is Lavia. "Zelf zou ik het interessant vinden om Lavia naast Onana te zien spelen, ten koste van een aanvallende speler, want Onana stond nu soms helemaal alleen voor de verdediging", bekijkt hij het plaatje door een tactische bril.

Niet dat Onana die rol niet op z'n eentje kan vervullen. "Al moet ik zeggen dat Onana tegen Zweden indrukwekkend was. Hij recupereert niet alleen ballen, hij heeft ook de techniek om de bal dan goed in te spelen en straalt rust uit", krijgt de middenvelder van Everton FC een flinke dosis lof over zich heen.