Bayern-besuur schept duidelijkheid in onstlag Nagelsmann: 'Dit was geen fase meer'

Bayern-besuur schept duidelijkheid in onstlag Nagelsmann: 'Dit was geen fase meer'

25-03-2023 13:15
1

Bayern München-voorzitter Oliver Kahn heeft een aantal hele nare dagen achter de rug met het ontslag van Julian Nagelsmann. Het ontslag van de jonge coach werd namelijk met veel verrassing onthaald. Het bestuurslid van der Rekordmeister blijft echter wel achter zijn keuze staan.

"Nagelsmann is een geweldige trainer en we hebben twee jaar lang heel goed samengewerkt", zegt Kahn op een persconferentie waar de nieuwe coach Thomas Tuchel wordt voorgesteld. "De laatste dagen waren voor iedereen moeilijk. Ik heb er twee nachten echt slecht van geslapen. Dit zijn de minst leuke kanten van mijn baan, want achter een trainer gaat natuurlijk ook nog een mens schuil."

Technisch directeur Hasan Salihamidzic legt het ontslag van Nagelsmann nog beter uit. "Vorig jaar maart hadden we ook zo’n fase en die hebben we nu weer. We hebben maar vijf van de tien laatste wedstrijden gewonnen in de competitie. We zagen dat dit niet langer een fase was. Je moet reageren als de resultaten simpelweg naar beneden zakken, daarom hebben we deze keuze moeten maken."