'Slimani is terug in België voor herstel, het gaat al zeker niet om spierblessure'

'Slimani is terug in België voor herstel, het gaat al zeker niet om spierblessure'

25-03-2023 10:35 Laatste update: 11:06
4

RSC Anderlecht gebruikt de interlandperiode om Islam Slimani klaar te stomen voor de laatste rechte lijn van de competitie en de Conference League. De Algerijnse spits was sinds zijn wintertransfer erg bepalend voor de Brusselaars, maar blesseerde zich in het laatste duel voor de break. Intussen herstelt hij opnieuw in ons land.

Tegen Oud-Heverlee Leuven won Anderlecht met 0-2, maar toch stapten Brian Riemer en co de interlandpauze met kopzorgen in. Zowel Yari Verschaeren als Slimani vielen namelijk uit. Voor die eerste draaide het verdict bijzonder zwaar uit: Verschaeren komt in 2023 normaal gezien niet meer in actie. Dan kwam Slimani er beter van af.

In eerste instantie werd zijn inactiviteit ingeschat op drie weken, haalt Het Laatste Nieuws aan. Niettemin riep de nationale ploeg van Algerije hem op. Slimani reisde ook wel degelijk af naar Noord-Afrika, maar daar stuurden ze hem al snel terug. Voorlopig is de spits niet in staat om te voetballen. Vanaf nu zal Slimani verder werken aan zijn herstel in Brussel.

Wanneer hij opnieuw klaar zal zijn voor de dienst, daar wil Anderlecht voorlopig geen uitspraken over doen. Een eerste onderzoek vrijdag heeft alvast uitgesloten dat het om een spierletsel gaat. Waarschijnlijk komt de eerste wedstrijd na de interlands, op zondag 2 april, te vroeg voor Slimani. Een week later ontvangt Anderlecht thuis KVC Westerlo, een belangrijk duel in de strijd om de Europe Play-Off.