'Nagelsmann kost Bayern een vermogen, Real en Spurs tonen direct interesse'

'Nagelsmann kost Bayern een vermogen, Real en Spurs tonen direct interesse'

24-03-2023 19:05
2

Julian Nagelsmann is nog maar net ontslagen door Bayern München, maar de eerste geïnteresseerde clubs dienen zich al aan. Volgens Engelse media is de 35-jarige Duitser een serieuze optie voor Tottenham Hotspur, terwijl hij ook in beeld is bij het Real Madrid.

Relevo weet dat Real Madrid, waar onze landgenoten Thibaut Courtois en Eden Hazard onder contract staan, de ontwikkelingen in de Allianz Arena met bijzondere belangstelling volgde. Voorzitter Florentino Pérez is al langer gecharmeerd van Nagelsmann en probeerde hem in 2018 naar het Estadio Santiago Bernabéu te halen. Destijds achtte de jonge oefenmeester zich nog niet rijp voor de Spaanse grootmacht. Nu krijgt hij mogelijk een nieuwe kans om bij Real aan de slag, omdat Carlo Ancelotti in beeld is om bondscoach van Brazilië te worden.

Concurrentie ligt echter op de loer voor Real Madrid. Tottenham Hotspur staat op het punt om Antonio Conte op straat te zetten en met Nagelsmann is er plots een zeer interessante optie vrij gekomen. Zowel Sky Sports als The Telegraph schrijft dat de naam van Nagelsmann wordt besproken in Noord-Londen. Eerder werden onder meer Mauricio Pochettino, Luis Enrique en Roberto De Zerbi als kandidaten genoemd.

Toelichting Bayern
Bayern maakte vrijdag bekend dat Nagelsmann is ontslagen. Thomas Tuchel neemt het stokje over. "We zijn tot de conclusie gekomen dat de kwaliteit in onze selectie steeds minder op de voorgrond treedt. Na het WK hebben we minder succesvol en minder aantrekkelijk gespeeld. De grote wisselvalligheid in prestaties hebben twijfel doen rijzen over onze doelen voor dit seizoen, maar ook over onze doelen voor de toekomst. Daarom zijn we nu in actie gekomen", liet CEO Oliver Kahn weten.

'XXL-contract'
Het vertrek van Nagelsmann kost Der Rekordmeister wel een enorm bedrag, weet BILD. De Duitse krant stelt dat de jonge coach een 'XXL-contract' had. Nagelsmann zou recht hebben op doorbetaling van zijn salaris, zoals werd afgesproken in zijn contract. Omdat hij nog tot medio 2026 vast lag, krijgt hij zo'n 55 miljoen euro. Of dat ook geldt als hij voortijdig bij een andere club aan de slag gaat, is wel de vraag. Bayern betaalde eerder al 20 miljoen om hem los te weken bij RB Leipzig.