Details over zieke Verbruggen (Anderlecht) en co: 'Tot gal aan toe overgegeven'

Details over zieke Verbruggen (Anderlecht) en co: 'Tot gal aan toe overgegeven'

24-03-2023 16:11 Laatste update: 16:32
4

Het is niet honderd procent zeker dat de spelers van het Nederlands elftal ziek zijn geworden door de kip curry die ze hebben gegeten, zegt De Telegraaf-journalist Mike Verweij. Verweij legt wel uit waardoor het bijzonder waarschijnlijk is dat de maaltijd de boosdoener is, terwijl hij ook meer informatie geeft over de zieke spelers.

Anderlecht doelman Bart Verbruggen, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman en Joey Veerman werden in de nacht van woensdag op donderdag allemaal ziek, waardoor ze het trainingskamp van Oranje moesten verlaten. De Telegraaf onthulde daarna dat het vijftal ziek werd doordat het kipkerrie had gegeten, maar Ronald Koeman en Virgil van Dijk ontkrachtten

"Maar we worden nu wel gesterkt in die mening", gaat de journalist verder. "We hebben mensen gesproken die ervan overtuigd zijn dat het de kipkerrie was. De spelers zijn na het eten onmiddellijk naar hun kamer gegaan en op bed gaan liggen. Toen zijn ze groen uitgeslagen, zo beroerd voelden ze zich. De betreffende spelers hebben gigantisch veel overgegeven, tot gal aan toe."

"Als het zo snel optreedt, weet je bijna zeker dat het een voedselvergiftiging is. Dat wordt ook gesterkt door het feit dat er nu, op de wedstrijddag, niemand meer ziek is geworden. Als er echt een virus rondwaart, kunnen anderen ook ziek worden."