KV Mechelen én KV Oostende verliezen van tegenstanders uit 1B

23-03-2023 13:29 Laatste update: 13:40
4

Door de interlandbreak ligt de competitie in 1A en 1B even stil. Verschillende eersteklassers hebben een oefenpartij ingelast om het matchritme vast te houden. KV Mechelen en KV Oostende gingen dondedagmiddag allebei onderuit.

KV Mechelen nam het op tegen Lommel, dat in de degradatiepoule van 1B speelt. Het stond na drie minuten al 0-1 achter en slikte voor de rust nog een tweede tegengoal. Daarvan kon Malinwa niet meer herstellen. In de tweede helft werd het nog erger voor KV Mechelen. Caue en Nizet dikten de score aan tot een zware 0-4.

De opstelling van KV Mechelen: Thoelen (46’ Annell), Swers, Vanlerberghe, Bates (83’ Wouters), Bolingoli (46’ Rottiers), Lavalée (46’ Verstraete), Mukau, Hairemans (46’ Antonio), Mrabti (46’ Bafdili), Amuzu, Ngoy (46’ Robberechts).

KV Oostende speelde tegen Deinze, ook al uit 1B. Net na het halfuur maakte Kassimi het openingsdoelpunt voor de bezoekers. De gelijkmaker van Durdov, die nog niet kon scoren in de Jupiler Pro League, werd afgekeurd voor buitenspel. Na de pauze maakte Rocha toch gelijk op strafschop, maar Deinze deed er nog twee bij en won met 1-3.