Geen debuut voor Verbruggen bij Oranje, virusinfectie heerst bij de Nederlanders

Geen debuut voor Verbruggen bij Oranje, virusinfectie heerst bij de Nederlanders

23-03-2023 10:13
4

Wat een pech voor Bart Verbruggen. De doelman van RSC Anderlecht zal de komende dagen zijn debuut niet kunnen maken bij Oranje. Vanwege een virusinfectie keert Verbruggen terug naar ons land. Niet alleen Verbruggen heeft het vlaggen. Bondscoach Ronald Koeman ziet ook Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, en Joey Veerman het Nederlandse trainingskamp verlaten. 

Verbruggen is sinds een paar maanden de vaste doelman van Anderlecht. Bij paars-wit maakte hij indruk en speelde zich ook in de kijker van Koeman. De bondscoach van onze noorderburen haalde Verbruggen nu voor het eerst bij de selectie van Oranje. Die heeft Verbruggen dus donderdag moeten verlaten. Ondertussen riep Koeman al een vervanger op. Dat is ook geen onbekende van het Belgische voetbal. Het gaat namelijk om Kjell Scherpen. Die was in het verleden op huurbasis actief bij KV Oostende. Tegenwoordig speelt Scherpen voor Vitesse.

Koeman riep nog twee extra spelers op. Het gaat om Ryan Gravenberch (Bayern München) en Stefan de Vrij (Inter). Gravenberch en Scherpen zijn met Jong Oranje op trainingskamp in Spanje en sluiten in Parijs aan bij de groep, evenals De Vrij. De selectie bestaat dan uit 23 spelers. 'Na de wedstrijd tegen Frankrijk wordt de samenstelling van de selectie opnieuw bekeken', aldus de KNVB.

Oranje speelt komende vrijdag tegen WK-finalist Frankrijk en treft volgende week maandag Gibralter in De Kuip. Het zijn de eerste wedstrijden in de EK-kwalificatiecyclus én Koeman na zijn terugkeer als bondscoach van het Nederlands elftal.