Openda kreeg telefoontje van Tedesco voor bekendmaking selectie Rode Duivels

Openda kreeg telefoontje van Tedesco voor bekendmaking selectie Rode Duivels

22-03-2023 09:59
1

Deze week start er een nieuw tijdperk bij de Rode Duivels. Domenico Tedesco en zijn Rode Duivels spelen vrijdag in Zweden hun eerste kwalificatiewedstrijd van het EK in 2024. Een wedstrijd waarin Loïs Openda zou kunnen profiteren van de afwezigheid van Michy Batshuayi.

Een nieuwe bondscoach zou ook een nieuwe hiërarchie kunnen betekenen op een aantal posities. Er gaan stemmen op dat de pickorde in de spits wel eens zou kunnen veranderen. Een uitgelezen kans voor Openda, ex-Club Brugge, om deze mee te bepalen.  Volgens DH Sport zou zijn profiel namelijk beter passen bij de tactische wensen van Tedesco.

Dat Tedesco fan is van Openda blijkt ook uit een telefoontje die de jonge spits in maart kreeg. Enkele dagen voordat de bondscoach zijn selectie had bekendgemaakt belde Tedesco Openda op om hem te feliciteren met de hattrick die hij scoorde in Clermont. In een persconferentie, geciteerd door Het Laatste Nieuws, gaf de spits de specifieke inhoud van het gesprek echter niet mee.  

“Hij belde me inderdaad enkele dagen voor de officiële selectie bekend werd gemaakt”, klinkt het bij Openda. “Hij toonde heel veel vertrouwen in mij. Het zijn speciale weken geweest. Ik kwam een aantal wedstrijden na mekaar niet tot scoren en plots vliegen ze binnen aan de lopende band.” De spits van de Rode Duivels doet het inderdaad goed in de Ligue 1. De voormalige speler van Club Brugge knalde er ondertussen al veertien binnen in de Franse competitie. Bij de Rode Duivels heeft hij ondertussen twee doelpunten op de teller staan in zes caps. 

No Poll