VP kijkt naar West Ham: Zorgen in de Premier League, maar ongeslagen in Europa

VP kijkt naar West Ham: Zorgen in de Premier League, maar ongeslagen in Europa

17-03-2023 18:45
1

In de Conference League krijgen we binnenkort nog eens West Ham United te zien tegenover een Belgische ploeg. Na RSC Anderlecht is nu KAA Gent de tegenstander van West Ham. Wat moet je weten over de ploeg uit Londen? VoetbalPrimeur.be praat je bij.

West Ham United
Trainer: David Moyes (sinds december 2019)
Plaats in nationale competitie: 17e (de Premier League is 26 partijen onderweg)
Stadion: London Stadium (66.000 plaatsen)
Bijnaam: The Hammers, The Irons

Hoe kwam West Ham in de kwartfinales van de Conference League?
Na een overtuigende 6-1 zege over twee wedstrijden tegen het Deense Viborg in de Play-Offs van de Conference League mocht West Ham United zich opmaken voor de groepsfase. Ook daarin bleef West Ham overtuigen en werd het overtuigend eerste in een groep met RSC Anderlecht.

Tegen de Brusselaars won het twee keer (2-1 en 0-1), terwijl ook FSCB (3-1 en 0-3) en Silkeborg (1-0 en 0-2) geen kans maakten tegen de Londenaren. In de achtste finale was AEK Larnaca de tegenstander, dat geen enkele keer wist te scoren en over twee wedstrijden met 6-0 verloor van West Ham. Tot dusver heeft West Ham dus nog geen enkele keer verloren in Europa, aan KAA Gent om daar verandering in te brengen.

Degradatiezorgen bij West Ham
In Europa doet West Ham het dan wel goed, in de eigen competitie zit West Ham toch met grote zorgen. Het staat momenteel op een zeventiende plek in de strijd en voert dus een hevige strijd tegen de degradatie.

Op die zeventiende plek is het wel nog veilig, maar de achterstand op Bournemouth bedraagt nul punten, terwijl rode lantaarn Southampton ook slechts twee punten achterstand heeft op The Hammers.

Voor West Ham, dat in de weken van het Europese geweld het nog opneemt tegen Fulham, Arsenal en Bournemouth zal de aandacht dus ook voor een stuk naar de eigen competitie gaan.

Toch flink wat uitblinkers
Ondanks die mindere resultaten is het toch moeilijk voorspellen vanwaar het gevaar zal komen bij de Londenaren. Met Saïd Benrahama, Jarrod Bowen, Michael Antonio en Gianluca Scamacca heeft het flink wat spelers die een doelpunt kunnen maken. Daarnaast trok de club afgelopen winter met Danny Ings nog een extra doelpuntenmaker aan.

Verder heeft het met kapitein Declan Rice en nieuwkomer Lucas Paquetá nog steeds een bijzonder goed gevuld middenveld en een stevige defensie met onder andere Kurt Zuma en Nayef Aguerd. Genoeg grote namen dus om indruk te maken in Europa en het Gent nog moeilijk te maken.