Joos ziet Union, Gent en Anderlecht uitblinken: 'Hebben Club Brugge overvleugeld'

Joos ziet Union, Gent en Anderlecht uitblinken: 'Hebben Club Brugge overvleugeld'

17-03-2023 18:30
56

Het Belgisch voetbal beleeft hoogdagen en zag na de winterstop nog vier clubs actief zijn in Europa. Inmiddels blijven RSC Anderlecht, Union SG en KAA Gent nog over, die volgens Filip Joos zelfs beter deden dan Club Brugge in Europa.

Club Brugge overleefde in de Champions League in een groep met Bayer Leverkusen, FC Porto en Atlético Madrid om uiteindelijk uitgeschakeld te worden door de Portugese topclub Benfica. Een mooi parcours, al vindt Joos de prestaties van Union, Gent en Anderlecht toch indrukwekkender.

"Dat de drie clubs op een hogere wolk zitten dan Brugge dit seizoen, is toch onvatbaar", vertelt Joos bij Sporza. "Toch is het gebeurd in Europa. Dat wat Club deed, overvleugeld kon worden, hadden we toch nooit gedacht", aldus de voetbalcommentator.

De drie clubs zitten nu in een Europese kwartfinale, waarin ze opnieuw voor stevige tegenstanders staan. Union neemt het tegen voormalig Club Brugge-tegenstander Bayer Leverkusen, terwijl Anderlecht en Gent tegenover respectievelijk AZ en West Ham United staan.