Fans van KAA Gent zakken niet af naar Ghelamco Arena, Louwagie geeft verklaring

Fans van KAA Gent zakken niet af naar Ghelamco Arena, Louwagie geeft verklaring

15 maart - 17:31
11

Bij KAA Gent zagen we de laatste maanden opvallend veel lege plekken in de Ghelamco Arena. Enkele jaren na de titel lijkt de Gentse fan niet langer de weg naar de Ghelamco Arena te vinden. Ook in de Europese partij tegen Qarabag was dat het geval, maar daar is volgens Michel Louwagie een goede reden voor.

"Ons publiek ziet ons als een topploeg", geeft Louwagie aan in De Standaard. Volgens hem willen de fans dan ook vooral topploegen als tegenstander aan het werd zien in de Ghelamco Arena. "Sinds we hier Zenit en Tottenham over de vloer hebben gehad, willen ze dat niveau."

En dat is volgens hem ook merkbaar in de competitie, maar vooral de Europesepartijen. "Je ziet het aan de opkomst bij de Europese matchen. Als je dan maar tegen Qarabag speelt, heb je 11.000 mensen in plaats van 17.000", aldus Louwagie.

En mede daardoor zit ook in de competitie het stadion soms verre van vol. Nochtans heeft Gent flink wat abonees. "We hebben veel abonnees die misschien maar zestig procent van de matchen volgen. Als Club Brugge en RSC Anderlecht komen, zijn ze hier. Ze nemen een abonnement om zeker te zijn van hun plaats. AA Gent is voor de Play-Offs omdat het hier dan altijd full house is", besluit Louwagie.