KBVB CEO Bossaert over herverkiezing Infantino: “Liever andere kandidaat gezien”

KBVB CEO Bossaert over herverkiezing Infantino: “Liever andere kandidaat gezien”

15-03-2023 07:20
2

Peter Bossaert, de CEO van de KBVB, is kritisch op het feit dat Gianni Infantino hoogst waarschijnlijk weer herkozen zal worden als voorzitter van de FIFA. Bossaert en een groot gedeelte van de KBVB is niet enthousiast over dit gegeven. Bossaert is erbij op de FIFA bijeenkomst wanneer Infantino zonder tegenkandidaat herverkozen zal worden als voorzitter van de FIFA.  

De KBVB had graag een andere kandidaat gezien, maar die is er simpelweg niet. Het is nog maar de vraag of er gestemd gaat worden voor de herverkiezing van de functie van voorzitter van de FIFA. “Wij staan heel kritisch tegenover de manier waarop de FIFA geleid wordt”, citeert Het Nieuwsblad Bossaert.

Bossaert en de KBVB hadden graag een andere kandidaat gezien als voorzitter van de FIFA. Bossaert geeft aan dat Infantino al de nodige relaties heeft opgebouwd en dat het erg moeilijk is om nu een tegenkandidaat voor te stellen. “Met het WK in Qatar hebben we gezien dat wij met onze West-Europese waarden daar ook lang niet in de meerderheid zitten. Mezelf of iemand anders van de Belgische voetbalbond als tegenkandidaat voorstellen, zou naïef zijn”, vertelt Bossaert.

Bossaert gaat verder over de Belgische waarden en hoopt dat de FIFA deze meer zal uitdragen en niet links laat liggen. “We willen dat er werk gemaakt wordt van meer transparantie, dat de relatie tussen de FIFA en de Europese landen verbetert en dat er meer duidelijkheid komt over de rol van de mensenrechten in de bid procedure(die landen moeten doorlopen om een toernooi toegewezen te krijgen.”