Janssen verrast met keuze nationale ploeg: 'Of ik 't zag aankomen? Helemaal niet'

Janssen verrast met keuze nationale ploeg: 'Of ik 't zag aankomen? Helemaal niet'

14-03-2023 09:31
9

Danny Blind had niet aan zien komen dat Luuk de Jong en Vincent Janssen (Royal Antwerp FC) hun interlandcarrière zouden beëindigen. De oud-trainer was op het WK in Qatar, waar beide spitsen onderdeel waren van de selectie van toenmalig bondscoach Louis van Gaal, de rechterhand van laatstgenoemde.

De Jong gaf onlangs aan zich volledig te willen focussen op PSV. Janssen kwam met een soortgelijke reactie, maar bedankte ook voor Oranje om persoonlijke redenen. "Je kunt het van buitenaf niet goed beoordelen. Het is hoe zij het beleven en dat kun je alleen maar accepteren en respecteren", laat Blind optekenen door De Telegraaf. "Of ik dit zag aankomen? Nee, helemaal niet."

"Maar ik moet ook zeggen, dat ik er toen ook geen seconde over na heb gedacht. Ik was dus net zo verrast als iedereen." Bert van Marwijk vermoedt dat de geringe speeltijd bij het Nederlands elftal voor zowel De Jong als Janssen een belangrijke reden is geweest om te stoppen. "Voor Ronald Koeman is dit wel heel vervelend. Zoveel goede spitsen heeft Nederland op dit moment niet."

"Het zijn allebei spelers, die hij goed had kunnen gebruiken", aldus de voormalig bondscoach. "Achter Memphis Depay en Wout Weghorst zit niet veel en dan kun je je nog afvragen of Depay een echte spits is. Je kunt niet zomaar op korte termijn een spits tevoorschijn toveren."