VP 11: Jonge revelatie bij Club Brugge, Orban wordt een vaste klant

VP 11: Jonge revelatie bij Club Brugge, Orban wordt een vaste klant

13-03-2023 13:00 Laatste update: 20:00
7

Op Speeldag 29 zagen we op heel wat velden spektakel. Het was deze keer dan ook niet makkelijk om maar elf spelers te selecteren, maar moeilijk gaat ook. 

Warleson vermijdt afstraffing
Bij Cercle Brugge kreeg Warleson heel wat werk tegen Anderlecht. Hij slikte uiteindelijk twee doelpunten, maar haalde er nog veel meer uit. Een frustrerende avond voor de Braziliaan.

Spileers, de nieuwe Engels?
Centraal achterin kiezen we in de eerste plaats voor Jorne Spileers, die een clean sheet scoorde tegen Standard. Zijn stijl doet denken aan die van ex-Bruggeling Björn Engels. Ook Jan Vertonghen stond pal en groeit naar zijn beste vorm toe bij Anderlecht.

Op de rechterkant kunnen we niet rond Bart Nieuwkoop, die KRC Genk verraste met een welgemikte kopbal. De linkerkant is voor Bjorn Meijer, die Club liet vieren met een meesterlijke vrije trap.

Stevig middenveld
Het middenveld van KRC Genk draaide uitstekend, maar Union bleef dodelijk efficiënt. Dit tot grote frustratie van Bryan Heynen, die sterk speelde en ook de 1-0 maakte op strafschop. Jurgen Ekkelenkamp zorgde met zijn 0-1 voor een erg gemakkelijke avond bij Antwerp op het veld van Seraing.

Ook Geoffry Hairemans liet zich op deze speeldag opmerken als gevaarlijkste man bij KV Mechelen. Hij werd beloond met het winnende doelpunt in de slotfase, ook al met een penalty. 

Orban als sensatie
De spitsen uit de Jupiler Pro League waren goed in vorm in dit weekend, maar Gift Orban stak er toch bovenuit met vier (!) goals tegen Zulte Waregem. Kyan Vaesen deed het wat rustiger aan met 'maar' twee doelpunten tegen KV Kortrijk.

Natuurlijk krijgt ook Islam Slimani hier een plaatsje. De ervaren wintertransfer zit al aan vijf goals voor Anderlecht. Zien we hem ook volgend seizoen nog in het Lotto Park?