Van der Vaart over Antwerp-spits Janssen: Ik vind het bijna kwalijk

Van der Vaart over Antwerp-spits Janssen: "Ik vind het bijna kwalijk"

13-03-2023 11:00
8

Rafael van der Vaart vindt het onbegrijpelijk dat naast Luuk de Jong ook Vincent Janssen bedankt voor het Nederlands elftal. De 109-voudig international van Oranje kan er zelfs boos om worden.

De Jong kondigde vorige week het einde van zijn interlandloopbaan aan en zondag was het woord aan Janssen. "Ik vind: je bedankt niet voor het Nederlands elftal. Ik ging van Hamburger SV naar Real Betis naar FC Midtjylland, maar heb nooit gedacht aan bedanken", zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Als ik morgen opgeroepen word, doe ik gewoon weer mee. Nu bedanken spelers waarvan ik denk, tja... Misschien willen ze iets vaker bij de familie zijn."

"Als Luuk de Jong en Vincent Janssen bedanken voor het Nederlands elftal, die hoeven wat mij betreft niet eens te bedanken... Ik vind het bijna kwalijk en kan er zelfs een beetje boos om worden. Beledigend? Ja, een beetje. We lachen allemaal om Wout Weghorst, maar die zal nooit bedanken. Ik vind het een beetje slap. Het is het Nederlands elftal..."

"Je zou juist denken: als je er zolang over hebt gedaan om terug te komen bij Oranje en je bedankt op deze manier...", aldus Ibrahim Afellay over Janssen, die in 22 interlands tot zeven goals kwam.