'Prachtig gebaar Lukaku doet wonderen voor depressieve Italiaanse spits Odogwu'

'Prachtig gebaar Lukaku doet wonderen voor depressieve Italiaanse spits Odogwu'

13-03-2023 09:20 Laatste update: 09:41
3

Niemand kent spits Raphael Odogwu waarschijnlijk, maar Rode Duivel Romelu Lukaku gaf de depressieve aanvaller na een depressie een steuntje in de rug. Lukaku gaf de spits namelijk zijn gedragen voetbalschoenen cadeau. Sindsdien scoort Odogwu weer. Dat schrijft Het Laatste Nieuws

Twee jaar geleden was het leven van de aanvaller van FC Südtirol niet al te rooskleurig. Odogwu liep een vreselijke blessure op, een gescheurde kruisband. Dat was niet alles, twee maanden later kreeg de spits weer een blessure, dit keer aan zijn dijbeen. Odogwu verviel daardoor in een depressie.

Echtgenote Clarissa liet het daar echter niet bij zitten. Ze hielp haar man door contact te leggen met Romelu Lukaku, het grote jeugdidool van Odogwu. Via een omweg lukte het. Lukaku stuurde vervolgens gedragen voetbalschoenen en een shirt dat hij droeg tijdens het trainen en spelen.

''Toen mijn vrouw me die schoenen gaf, kreeg ik koude rillingen. Ik was er niet goed van. Dat moment hielp me er bovenop en bracht me naar waar ik nu sta. Misschien bevind ik me op een dag na een wedstrijd wel oog in oog met Romelu'', vertelde Odogwu over hoe het simpele gebaar van Lukaku de spits uit de depressie deed klauteren.

Odogwu, die dezelfde schoenmaat heeft als Lukaku (maat 48), was een van de sterkhouders in de promotie van Südtirol van de Serie C naar de Serie B tijdens het vorige seizoen. De spits is dit seizoen weer trefzeker met 8 goals en 4 assists.