KAA Gent houdt Club Brugge in het vizier na grote Orban-show tegen Essevee

12-03-2023 17:48
47

KAA Gent mag nog steeds blijven hopen op een plekje in de top vier en mag daarvoor Gift Orban bedanken. Met vier doelpunten hielp hij zijn ploeg aan een 2-6 overwinning tegen Zulte Waregem.

Door de winst van Club Brugge moest KAA Gent vol aan de bak en op zoek gaan naar een overwinning tegen Zulte Waregem. Ook Essevee had een overwinning nodig, waardoor we toch hoopten op een partij met twee ploegen die vol voor de winst gingen.

Het was uiteindelijk Essevee dat het best aan de partij begon en het Gent moeilijk maakte om tot voetballen te komen. De beste kansen waren uiteindelijk ook voor de thuisploeg, al ontbrak het Essevee aan efficiëntie om ook tot scoren te komen.

Aan efficiëntie bij Gent echter geen gebrek. Eén van de eerste kansen van de Buffalo's was meteen raak. Julien De Sart kopte de bal een tiental minuten voor rust voorbij Sammy Bossut en bracht Gent op voorsprong. Even later werd het zelfs nog 0-2 via Alessio Castro Montes.

Essevee leek gedoemd om te verliezen, maar net na rust gaf Timothy Derijck de thuisploeg toch weer hoop door tegen zijn ex-ploeg in doel te koppen. Die hoop werd echter al snel weer de kop ingedrukt. Gift Orban schonk de Buffalo's alweer een doelpunt en de 1-3.

Een klap voor de thuisploeg, al bleef het wel zoeken naar een tweede en derde treffer. Die vond het uiteindelijk via de altijd gevaarlijke Jelle Vossen, die halfweg de tweede helft weer volop spanning bracht in de partij.

Even dan toch. Want net zoals eerder in die tweede helft wist Orban opnieuw te scoren en er 2-4 van te maken. Het bleek de grote Orban-show te zijn, die er uiteindelijk zelfs nog 2-5 en 2-6 van maakte tegen Zulte Waregem.