STVV haalt uit na VAR-interventie tegen KV Mechelen: Dit is geen voetbal meer

STVV haalt uit na VAR-interventie tegen KV Mechelen: "Dit is geen voetbal meer"

11-03-2023 21:09
20

STVV is er zaterdag niet in geslaagd om punten te sprokkelen en ging met 1-0 onderuit tegen KV Mechele. In die partij was de VAR weer een hoofdrolspeler en beloonde het KV Mechelen met een strafschop na een lichte handsbal. STVV-trainer Bernd Hollerbach was achteraf woest.

In het slot van de partij stond het nog steeds 0-0, maar in minuut 82 riep de VAR scheidsrechter Wim Smet naar het scherm. Er werd namelijk een handsbal gezien van Taichi Hara, die de bal heel licht met de elleboog raakte. Er werd voor een strafschop gefloten, maar die was volgens Hollerbach onterecht.

"Als niemand in het stadion een penalty ziet, waarom moet je die dan fluiten", begint hij bij Het Belang van Limburg. "De werking van de VAR is een probleem in het huidige voetbal. Zo kan het toch niet verder? Dit heeft niets meer met voetbal te maken", geeft Hollerbach aan.

"Waarom moet onze goede vriend Nathan Verboomen vanuit Brussel (Tubeke, nvdr) ingrijpen voor iets wat niemand gezien heeft? Ook de ref niet. Al had de scheidsrechter ook niet moeten meegaan in zijn verhaal. De VAR maakt de scheidsrechter mee kapot. Dit is geen sport meer", aldus een duidelijk gefrustreerde STVV-trainer.