'Ecuadoriaanse international Estrada speelt zich in de kijker van Anderlecht'

'Ecuadoriaanse international Estrada speelt zich in de kijker van Anderlecht'

10-03-2023 19:01
5

RSC Anderlecht zoekt al even naar een geschikte spits en lijkt met Islam Slimani toch een nieuwe aanvalsleider gevonden te hebben. Hij heeft echter een aflopend contract en de Brusselaars kunnen toch een nieuwe aanvaller gebruiken. Dat kan volgend seizoen Michael Estrada worden.

Bij Area Deportiva FM weet men namelijk dat Anderlecht interesse toont in Estrada, een 26-jarige spits die door het Mexicaanse Cruz Azul momenteel wordt verhuurd aan Toluca. Daar heeft hij zich naar verluidt ook in de kijker gespeeld van Anderlecht.

De spits wordt nog tot het einde van het seizoen verhuurd aan Toluca, dat ook een aankoopoptie heeft op de spits. Anderlecht zou de 26-jarige aanvaller echter graag in huis halen en heeft de gesprekken met zijn entourage al aangeknoopt. Bij Anderlecht zou hij volgend seizoen de nieuwe aanvalsleider kunnen worden.

Estrada kwam dit seizoen tot dusver achttien keer uit voor Toluca, waarin hij goed was voor drie doelpunten en één assist. Daarvoor verdedigde Estrada de kleuren van DC United. Hij kwam ook 39 keer uit voor de nationale ploeg van Ecuador en scoorde daarin acht keer.