AS Roma en Leverkusen winnen, Arsenal geraakt niet voorbij Sporting

09-03-2023 20:51

De eerste wedstrijde, in de achtste finales van de Europa League heeft een aantal verrassende uitslagen opgeleverd. Sporting CP en Arsenal speelden gelijk, terwijl Bayer Leverkusen het toch moeilijk had tegen Ferencvaros.

AS Roma - Real Sociedad 2-0
Door een vroeg doelpunt van Stephan El Shaarawy werd AS Roma al snel op het juiste spoor gezet tegen Real Sociedad, waarna Takefusa Kubo namens de Spanjaarden op de paal schoot en Lorenzo Pellegrini had kunnen scoren voor Roma. De tweede helft was amper noemenswaardig, maar de fans van Roma hadden vlak voor tijd toch nog iets te juichen toen Paulo Dybala de eindstand op 2-0 bepaalde.

Bayer Leverkusen - Ferencvaros 2-0
Lange tijd was de marge slechts één voor Bayer Leverkusen, dat in de negende minuut op voorsprong was gekomen door Kerem Demirbay. De Duitse club, dat het in de Champions League nog opnam tegen Club Brugge, wist de marge vlak voor tijd te verdubbelen door een rake kopbal van Edmond Tapbsoba.

Sporting - Arsenal 2-2
Via William Saliba greep Arsenal na 22 minuten spelen de leiding: de Fransman kopte raak uit een corner, waarna Goncalo Inacio weer scoorde voor Sporting. In de tweede helft maakte Sporting na een zwakke fase van Arsenal ook de 2-1, waardoor de Londenaren in de achtervolging moesten. Jeremiah St. Juste haalde op geweldige wijze nog een bal van de lijn. Kort daarna viel de 2-2, een eigen goal van Hidemasa Morita.