Boeckx (Anderlecht) heeft zijn hond vernoemd naar de keeper Villarreal

Boeckx (Anderlecht) heeft zijn hond vernoemd naar de keeper Villarreal

08-03-2023 17:59 Laatste update: 18:12
3

De wedstrijd tussen Anderlecht en Villarreal wordt heel speciaal voor keeperstrainer Frank Boeckx. De keeperstrainer is namelijk gigantische fan van Pepe Reina, de doelman van de Spaanse club. 

Hij is waarschijnlijk de grootste ster van Villarreal. Hoewel hij afgelopen zomer 40 werd, is Pepe Reina erin geslaagd zijn basisplaats in het doel te heroveren, waardoor een jong Deens talent naar de bank werd gestuurd. Niet enkel in Spanje kan Reina rekenen op bewondering, in Anderlecht loopt er ook iemand rond die superfan is: Frank Boeckx.

Cesar Arzo, Boeckx' vroegere ploegmaat bij Gent en jeugdcoach bij Villarreal, moest erg lachen toen hij de loting zag. “Ik dacht meteen dat ik moest proberen om Frank en Pepe samen te krijgen voor een wedstrijd", klinkt het in Het Nieuwsblad. “Ik ga proberen volgende week naar de terugwedstrijd te gaan, in het teamhotel. Ik weet hoezeer het Frank zou plezieren. Toen we samen speelden in Gent, bleef hij maar praten over Pepe."

Boeckx' bewondering voor Reina gaat ver terug. Vijftien jaar geleden noemde hij zijn hond zelfs Reina. “Hij is mijn rolmodel", verklaarde hij enkele jaren geleden. “Ik hou van zijn speelstijl. Hij kan een aanval opzetten met zijn voet of zijn hand. Hij is atletisch, compact en explosief, alles wat ik graag zie in een keeper."