OFFICIEEL: Club Brugge zet Parker op straat na afgang bij Benfica

OFFICIEEL: Club Brugge zet Parker op straat na afgang bij Benfica

08-03-2023 16:54 Laatste update: 17:15
80

Scott Parker is niet langer de hoofdcoach van Club Brugge. De Brit won slechts twee van zijn twaalf wedstrijden in 2023 en moet dan ook het gelag betalen. Alfred Schreuder wordt genoemd als opvolger.

Club Brugge heeft het ontslag van Parker woensdag officieel bekend gemaakt. Het verloor dinsdag met 5-1 op het veld van Benfica en dat zou de druppel geweest zijn voor het bestuur van Club. Scott Parker's moeizame bewind bij Club Brugge eindigt uiteindelijk dus met een vernedering in de Champions League. Het nieuws komt niet aan als een totale verrassing. Club Brugge heeft dit seizoen 46 doelpunten tegen gekregen in alle competities, waarvan 21 sinds Parkers eerste wedstrijd in januari.

De pijnlijke competitienederlaag tegen KV Oostende zat nog vers in het geheugen van het Brugse bestuur toen ze blauw-zwart op dinsdag met 5-1 de boot zagen ingaan tegen Benfica. Club Brugge was in een persbericht dan ook zeer zakelijk over de aankondiging. "Parker werd op 31 december vorig jaar aangekondigd als de nieuwe hoofdtrainer van Club Brugge”, klinkt het. “De ex-international werkte eerder voor Fulham en Bournemouth en verving Carl Hoefkens bij Club. In 12 wedstrijden kon de Brit slechts twee keer winnen."

Parker moest Carl Hoefkens vervangen maar kreeg de ploeg maar niet op de rails. We zagen een zoekende trainer die nooit een stabiele basiself heeft gevonden. In twaalf wedstrijden kon de Brit maar twee keer winnen. Deze cijfers had het bestuur van Club Brugge ook. Ze beslisten uiteindelijk om de samenwerking stop te zetten. 

Om hem te vervangen is voormalig Brugge-coach Alfred Schreuder een plausibele optie, dat schreef HLN eerder. Ondertussen meldt dezelfde krant dat Rik De Mil het stokje overneemt als interim-coach.