Internationale media over Parker en Club Brugge: 'Het ging van kwaad naar erger'

Internationale media over Parker en Club Brugge: 'Het ging van kwaad naar erger'

08-03-2023 11:45 Laatste update: 11:50
18

De internationale media sparen Scott Parker en Club Brugge niet na de 5-1 nederlaag van Club Brugge tegen SL Benfica. De buitenlandse media zijn keihard in hun oordeel over Blauw-Zwart en de hoofdtrainer Parker.

Vanuit Nederland constateerde Voetbal International dat Benfica meer dan een maat te sterk was voor Club Brugge. 'De Belgen konden van begin af aan het tempo van Benfica simpelweg niet bijbenen. De defensie van het team van Scott Parker wankelde en de machteloosheid leidde tot frustratie', schrijft VI.

Vanuit Engeland deed de BBC hier nog een schepje boven op. De BBC meldde de onzekerheid over de positie van Parker en was zich bewust van het feit dat er nog niet eerder een Engelse hoofdtrainer was geweest die vijf tegendoelpunten incasseerde tijdens een Champions League-wedstrijd. 'Parker is zo de eerste Engelse coach die in één Champions League-wedstrijd vijf goals incasseert. Hij won met Club Brugge, sinds zijn aanstelling in december, slechts twee wedstrijden en beseft dat zijn toekomst bij de club niet meer in zijn eigen handen ligt', klinkt het bij de BBC.

Een ander bericht uit Engeland kwam van theguardian. Het Engelse nieuwsblad beschrijft hoe Club Brugge overklast werd door een sterk Benfica. ‘De Belgische ploeg werd overklast door een goed-georganiseerd Benfica. De Portugese ploeg sloopte de ploeg van hoofdtrainer Scott Parker met 5-1 waardoor de Belgen uit de Champions League liggen’, schrijft The Guardian.

Vanuit Frankrijk kwam er ook vooral lof voor de speelwijze van Benfica. De krant gaat ook dieper in op individuele spelers die er bij Benfica bovenuit sprongen. 'Benfica bevestigde zijn superioriteit, op zowel collectief als individueel vlak. Wat betreft dat laatste, viel vooral het talent van Gonçalo Ramos, Joao Mario en Rafa Silva op. Zowel voor als na de pauze was Club de speelbal van een indrukwekkend Benfica, dat niet naliet zijn fans te plezieren', aldus L’Équipe.