Dortmund woedend na uitschakeling bij Chelsea: ''Dit is een regelrecht schandaal''

Dortmund woedend na uitschakeling bij Chelsea: ''Dit is een regelrecht schandaal''

8 maart - 08:30
10

Borussia Dortmund heeft een duidelijke zondebok gevonden voor de uitschakeling in de Champions League. De Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie heeft kwaad bloed gezet in Duitsland. In navolging van Emre Can haalt ook ploeggenoot Jude uit naar de scheidsrechter, die zijn stempel drukte op de Champions League-uitschakeling van Borussia Dortmund.

De beslissing van Makkelie om Chelsea een penalty toe te kennen en Kai Havertz vervolgens twee kansen te geven, zorgt voor woede in Dortmund. "Ik wil niet weer in de problemen komen", reageert met ingehouden woede Bellingham. "Ik denk dat het op zich al teleurstellend was dat we die penalty tegenkregen en dat ze hem dan ook nog mogen overnemen... Het is een grap."

Makkelie gaf Chelsea op advies van de VAR een strafschop, nadat Marius Wolf de bal van dichtbij tegen zich hand aangeschoten kreeg van Ben Chilwell. Havertz legde aan en raakte de paal, maar door het vroege inlopen van beide teams mocht de Duitser op het herhaling. Zijn tweede poging was wel raak. Chelsea kwalificeerde zich daardoor voor de kwartfinales van de Champions League.

Tekst gaat door onder tweet

Net als Bellingham is Can vol onbegrip, ook al volgde Makkelie de regels. "Hoe kun je een tweede penalty toekennen in zo'n situatie? Ik snap het niet. Het maakt me niet uit wie er te vroeg inliep. Hij raakte de paal, dan moet het over en uit zijn. Dit is een regelrecht schandaal."

De furieuze middenvelder van Dortmund was sowieso niet te spreken over de Nederlandse arbiter. "Hij was de hele wedstrijd arrogant. Misschien was hij bang voor de fans op Stamford Bridge. Op deze momenten heb je persoonlijkheden nodig, dan moet de UEFA de volgende keer een andere scheidsrechter sturen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s