Jong Genk en SL16 brengen drama: vier rode kaarten, gelijkmaker in minuut 94

05-03-2023 22:02
5

De Degradatie Play-Off in de Challenger Pro League lijkt een maat voor niets te zullen worden, aangezien Excelsior Virton al een flinke kloof moet overbruggen om haar vel alsnog te redden. Jong Genk en SL16 kregen zondagavond een goede kans om weer verder weg te lopen van de hekkensluiter. Geen van beide ploegen wist die echt te grijpen (1-1). Bovendien draaide de wedstrijd uit op een regelrechte schoppartij.

Inzet hadden zowel Jong Genk als SL16 voldoende, daar lag het niet aan. Het duel tussen beide belofte-elftallen werd dan ook doorspekt met stevige charges én overtredingen. In totaal vielen er liefst vier rode kaarten: drie voor de thuisploeg, eentje voor de bezoekers. Victory Beniangba, Matias Galarza, Faissal Al Mazyani (alle drie Jong Genk) en doelman Matthieu Epolo (SL16) moesten vroegtijdig gaan douchen. Eveneens opvallend: tot aan minuut 76 stond het nog gewoon elf tegen elf.

Vooral de derde uitsluiting, die van Galarza, was intriest. De Argentijn van Genk ging spijkerhard door op zijn tegenstander. Een mens zou haast vergeten dat er voordien nog gevoetbald werd. Na elf minuten had Kelvin John de thuisploeg zelf op voorsprong gebracht. Ondanks het numerieke nadeel leek Jong Genk die 1-0 ook over de streep te trekken.

Daar dacht Aleksander Buksa echter anders over. In minuut 94 maakte hij toch nog gelijk met een knappe kopbal in de vlucht. Voor de twintigjarige Pool was het zijn vierde treffer van het seizoen. Zo pakte SL16 in extremis een puntje in Genk. Jong Genk telt nu 24 punten, de tegenstander uit Luik 23. Rode lantaarn Virton staat slechts op 14 stuks. Enkel de laatste zakt aan het einde van de rit weg uit de Challenger Pro League.