KV Oostende vreest niet voor licentie: 'Anderlecht en Standard, dát is failliet'

KV Oostende vreest niet voor licentie: 'Anderlecht en Standard, dát is failliet'

05-03-2023 15:40
8

Heel wat Belgische clubs stapelen de verliezen op en zitten in financieel slechte papieren. Ook KV Oostende heeft het financieel niet al te breed, maar daar vreest men niet voor de licentie. In het verleden kregen ploegen met soortgelijke cijfers namelijk wél een licentie, oordeelt men.

Bij KV Oostende is er momenteel een verlies van vijf miljoen euro en klonk het dat jeugdtrainers te laat of niet werden betaald en dat ook leveranciers en ontslagen trainers moesten wachten op hun geld. CEO Gauthier Ganaye predikt in Krant van West-Vlaanderen echter rust.

"Elke werknemer van de club wordt nog altijd betaald, alleen bij de vrijwilligers was er een paar dagen achterstand. En ja, met een verlies van 5 miljoen euro zijn er soms cashflow-problemen, maar dat begrijpen onze leveranciers ook wel", geeft hij aan.

Volgens Ganaye loopt het bij een pak clubs nog heel wat slechter. "Kijken jullie trouwens wel eens naar andere clubs? Anderlecht: 29 miljoen euro verlies, Standard: 25 miljoen euro verlies. Was dat breaking news? Dát is normaal failliet. Ik kan je verzekeren: we zwemmen niet in het geld, maar deze club gaat niet failliet. En we halen straks onze licentie", aldus Ganaye.