Standard verdediger Bokadi na Westerlo: Waren bewust van het belang

Standard verdediger Bokadi na Westerlo: "Waren bewust van het belang"

05-03-2023 14:00
1

Standard won zaterdag met 2-0 het belangrijke duel tegen directe concurrent KVC Westerlo. De ploegen deelden op dat moment samen de zesde plaats, door de overwinning heeft Standard een directe tik uitgedeeld. Standard verdediger Merveille Bokadi reageerde na de overwinning.   

Bokadi herkende het belang van de wedstrijd, de centrale verdediger was erg tevreden na zijn optreden met Standard tegen Westerlo. "Het is een zeer goede overwinning. We waren ons er allemaal van bewust dat deze wedstrijd erg belangrijk was. We gaven niet op, we pushten van start tot finish. We hebben het goed gedaan, we moeten zo doorgaan. Ik denk dat we wedstrijd na wedstrijd vooruitgang boeken", vertelde Bokadi aan RTBF.

Bokadi ziet ook ruimte voor verbetering bij Standard. "Ons grootste verbeterpunt is agressiviteit en aanvallend herstel na balverlies. Daar werken we de hele week aan", vertelde Bokadi. De verdediger blikte ook vooruit op de kraker uit bij Club Brugge. "We moeten een geweldige wedstrijd spelen, als we dezelfde prestatie leveren als tegen Westerlo, dan winnen we de wedstrijd", gaf hij aan.

Door de overwinning op Westerlo staat Standard nu op de vijfde plaats in de Jupiler Pro League. Door de verliespartij van Club Brugge tegenover Oostende staat Standard nu op slechts één punt van de nummer vier. Bij een overwinning op Club Brugge staat Standard op plek vier en stapt het zo de Champions' Play-Offs in.