KV Oostende stunt en pakt belangrijke driepunter tegen dramatisch Club Brugge

KV Oostende stunt en pakt belangrijke driepunter tegen dramatisch Club Brugge

03-03-2023 22:40
141

De zege tegen KAA Gent heeft dan toch niet voor verbetering gezorgd bij Club Brugge. Ook tegen KV Oostende liep het fout af voor een dramatisch Blauw-Zwart, dat met pijnlijke 3-0 cijfers onderuit ging tegen de degradatiekandidaat.

Na een 3 op 33 in de competitie leek KV Oostende een vogel voor de kat te gaan worden tegen Club Brugge, maar dat bleek dan toch niet het geval te zijn. De kustploeg begon sterk aan de partij en wist Club Brugge meermaals naar achteren te drukken.

KVO kwam echter tot weinig kansen en liet Club Brugge zich terug in de wedstrijd knokken. De beste mogelijkheden waren uiteindelijk ook voor de bezoekers, maar echt aan het werk werd Guillaume Hubert niet gezet. Veel slordigheden zorgden er dan ook voor dat het na een half uur voetballen nog steeds 0-0 stond.

Net voor rust kreeg KV Oostende dan toch een uitstekende kans op een voorsprong na een handsbal van Brandon Mechele in de zestien. Na een lange VAR-check mocht Thierry Ambrose dan toch een poging wagen en kreeg hij de bal in twee tijden voorbij Simon Mignolet.

Scott Parker greep bij de rust in en bracht Antonio Nusa en Raphael Onyedika op het veld. Die wissels leken toch voor wat verschil te zorgen, met een Club Brugge dat nu wel helemaal dacht aan aanvallen. KV Oostende kende een bijzonder moeilijk kwartier, maar kon toch vieren. Net voor het uur bracht Cameron McGeehan de kustploeg op een 2-0 voorsprong.

Meteen daarop kropen de Oostendenaren helemaal naar achteren en was het vooral overleven voor de thuisploeg. Makkelijk overleven, want Club Brugge slaagde er amper tot niet in om tot kansen te komen. Een doelpunt viel er uiteindelijk wel via Hans Vanaken, maar werd afgekeurd na buitenspel van Bjorn Meijer. De stand leek 2-0 te gaan blijven, maar in het absolute slot kon Atanga het nog wat pijnlijker maken voor Club Brugge en er 3-0 van maken.

Voor KV Oostende een uitermate belangrijke zege in de strijd tegen degradatie. Tevens ook de eerste zege sinds begin november(!). Toen haalde KVO het met 3-1 van KV Kortrijk. Voor Club Brugge een nieuwe klap na de mindere resultaten van de voorbije weken.