TD De Condé (Genk) voor derby met STVV: Zij hebben maar twee wedstrijden

TD De Condé (Genk) voor derby met STVV: "Zij hebben maar twee wedstrijden"

3 maart - 20:14
1

Aankomende zondag staat de Limburgse derby tussen Sint-Truiden VV en KRC Genk op het programma. Dimitri De Condé, de technisch directeur van Genk, herkent dat de derby enorm leeft in Limburg en blikt alvast vooruit.

De Condé realiseert zich dat de derby enorm leeft in Limburg. De technisch directeur van Genk denkt dat STVV eerder gemotiveerd zal zijn dan Genk. "Zij hebben maar twee wedstrijden op een seizoen waarop het echt moet. Wij hebben meer concurrenten dan enkel Sint-Truiden, wij moeten er elke week staan door de status van onze club", vertelt De Condé via de officiële kanalen van Genk.

Toch ziet De Condé ook namens Genk het belang van de wedstrijd in. "Het blijft uiteraard een belangrijke wedstrijd. Je hoort dat ook bij onze supporters. De afgelopen weken klonken de gezangen al vanuit de tribunes. De spelers voelen dat ook wel. Dat mag je niet onderschatten", aldus De Condé.

De Condé had ook nog een compliment over voor de support van het Genkse legioen tijdens de derby’s. "Ons supporterslegioen steunt ons enorm en dat was ook duidelijk zo de laatste jaren op Stayen. Ik reken er dan ook op dat het zondag opnieuw zo zal zijn, besluit hij.