Onana: Niet zo verrassend dat de Rode Duivels er zo snel uitlagen op het WK

Onana: "Niet zo verrassend dat de Rode Duivels er zo snel uitlagen op het WK"

02-03-2023 23:16
10

Het WK zit er al even op en de Rode Duivels konden tijdens het toernooi amper indruk maken. De nationale ploeg werd al in de groepsfase uitgeschakeld. Heel verrassend vond Amadou Onana dat echter niet.

In een interview met So Foot is de Rode Duivel bijzonder open over de prestaties van de Rode Duivels op het toernooi. "Onze prestaties waren niet op niveau", geeft hij aan. "Als je ziet hoe we gespeeld hebben, is het geen verrassing dat we er in de eerste ronde meteen uit lagen", aldus de middenvelder.

Er werd tijdens het toernooi gesproken over ruzies in de spelersgroep, maar dat weerlegt Onana. "Spanningen heb ik in de kleedkamer niet gezien. Maar als ik zag met welke mentaliteit en agressiviteit Marokko speelde, dat was er helemaal niet in onze wedstrijden", klinkt het nog.

Met Eden Hazard zagen de Rode Duivels al een belangrijke pion stoppen als Rode Duivel, maar Onana vreest niet voor de toekomst. "Er komt een nieuwe generatie aan, met ook nog spelers als Openda, Theate, Doku, De Ketelaere en vele anderen. De aflossing is er. Het is nu aan ons om hard te werken om minstens even goed te kunnen doen als de vorige generatie", besluit hij.