Degryse over VAR-debacle: “Belgisch voetbal wordt in problemen gebracht”

Degryse over VAR-debacle: “Belgisch voetbal wordt in problemen gebracht”

01-03-2023 21:46
30

De VAR en de arbitrage in het algemeen ligt veel onder vuur op de Belgische velden. Marc Degryse laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over het debacle over de VAR.

Volgens Degryse brengt de VAR het Belgisch voetbal in de problemen. “De VAR zou de scheidsrechter moeten helpen. Já toch? Wel, nu heerst het gevoel dat de videoref de arbitrage en het Belgisch voetbal in zijn geheel in de problemen brengt. Weet je wat het vervelende is? Als een VAR een fout maakt, dan is dat flagrant. Hij kan fases uit verschillende standpunten zien, bekijkt soms wel tien verschillende beelden. En dan nog slaagt die er in foute keuzes te maken. Dat is frustrerend.”

Degryse vindt dat er niet consequent wordt opgetreden. “Kijk, neem nu de rode kaart van Ciranni in de halve bekerfinale tussen KV Mechelen en Zulte Waregem. Wij waren verrast dat de VAR ingreep, terwijl een gevaarlijke tackle van Schoofs enkele minuten eerder onbestraft bleef. Ze zijn gewoon niet consequent - dát is het grote probleem. Je moet ervoor zorgen dat er geen ploeg benadeeld wordt. En dat is nu te vaak het geval.”