CEO Marotta van Internazionale over toekomst Lukaku: ''We weten intentie Romelu''

CEO Marotta van Internazionale over toekomst Lukaku: ''We weten intentie Romelu''

01-03-2023 12:25 Laatste update: 12:40

Beppe Marotta, de CEO van Internazionale, laat zich uit over de toekomst van Romelu Lukaku. Onze landgenoot Lukaku speelt nu op huurbasis voor Internazionale, zijn huurcontract loopt in de zomer af. Normaal gesproken keert Lukaku dan weer terug naar zijn originele werkgever (Chelsea FC).

De 29-jarige Lukaku wil zelf het liefst bij Internazionale blijven vertelt Marotta, maar de CEO kan nog geen knopen doorhakken. “Het is nog vroeg om te beslissen, maar we weten dat hij wil blijven. We weten Romelu’s intentie en dus zullen we zien of een definitieve terugkeer mogelijk is”, citeert Het Belang van Limburg het interview aan Sky.

Of dit mogelijk is, blijft de vraag. Lukaku heeft op dit moment een marktwaarde van 55 miljoen euro. De Rode Duivel werd door Internazionale zelf in 2021 verkocht aan Chelsea voor 115 miljoen euro. Dit vraagstuk wordt versterkt doordat er op dit moment financiële problemen zijn bij de shirtsponsor van Inter. Shirtsponsor DigitalBits heeft nog geen enkel sponsor bedrag overgemaakt aan Inter. “We hebben begrepen dat het crisis is in de cryptocurrency-industrie”, aldus Marotta.

Lukaku heeft dit seizoen bij Internazionale veel last van blessureleed. Namens Inter speelde de Rode Duivel dit seizoen 15 wedstrijden waarin hij vier keer het net wist te vinden en één keer een assist afleverde.