Verbruggen mag beginnen hopen: 'Anderlecht-doelman in beeld voor Oranje'

Verbruggen mag beginnen hopen: 'Anderlecht-doelman in beeld voor Oranje'

28-02-2023 21:44
9

De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman zal vrijdag zijn voorselectie voor Oranje bekendmaken. Daarin worden verschillende nieuwe namen verwacht, waaronder ook in doel. RSC Anderlecht-doelman Bart Verbruggen is één van de jongens die mag hopen.

Verbruggen heeft zich na zijn doorbraak als eerste doelman van RSC Anderlecht in de kijker gespeeld van Oranje en vooral de nieuwe doelmannentrainer Patrick Lodewijks. Bij De Telegraaf klinkt het dat Verbruggen ook een kans maakt om in de voorselectie te zitten en misschien zelfs de definitieve selectie.

Volgens de Nederlandse bron heeft de staf van Oranje al contact opgenomen met de doelmannentrainer van Anderlecht, Jelle ten Rouwelaar, om zich te informeren over Verbruggen. Mede door blessures van Andries Noppert en Justin Bijlow mag Verbruggen dan ook hopen op een oproepingsbrief voor Oranje.

De twintigjarige Verbruggen kwam dit seizoen dertien keer uit voor de A-ploeg van Anderlecht, waarin hij zestien doelpunten slikte. De Nederlander hield ook vier keer de nul.