Geen stem van Belgische aanvoerder, assistent-bondscoach zette De Bruyne op twee

Geen stem van Belgische aanvoerder, assistent-bondscoach zette De Bruyne op twee

28-02-2023 11:46
1

Op het gala van The Best FIFA Men's Player 2022 Awards werd Lionel Messi uitgeroepen tot grote laureaat, met ook nog onderscheidingen voor onder meer de beste elf en de beste doelman ter wereld. Vanuit elk land mochten de aanvoerder van de nationale ploeg, de bondscoach en één journalist stemmen. België leverde echter slechts twee stemmen af.

De Rode Duivels zaten rond de jaarwisseling namelijk even in een wak. Met Roberto Martinez vertrok de bondscoach, terwijl ook aanvoerder Eden Hazard afzwaaide. Die eerste werd intussen wel vervangen door Domenico Tedesco, maar die hield zich nog niet bezig met de FIFA-stemming. In zijn plaats mocht assistent Luke Benstead het stemformulier invullen. Hij zette Messi net als velen op één, maar de tweede plek gaf hij aan Kevin De Bruyne. Luka Modric mocht als derde mee op het briefje.

In tegenstelling tot het bondscoachschap is de kwestie rond de Belgische aanvoerder voorlopig nog niet uitgeklaard. Wie de armband vanaf nu zal dragen, wordt pas vanaf de eerste interland onder Tedesco duidelijk. Voor de FIFA-awards zorgde dat ervoor dat er geen enkele Belgische speler een stem uitbracht ... Voor de media nam Kristof Terreur de honneurs waar. Hij zette Kylian Mbappé op één, voor Messi en Karim Benzema.

Steun voor Courtois
Zowel Benstead als Terreur mochten uiteraard ook voor de andere categorieën stemmen. Als plichtbewuste Belgen stemden zij bij de trofee voor 'Beste doelman' op Thibaut Courtois als nummer één. Emiliano Martinez, de uiteindelijke winnaar, stonden respectievelijk op het tweede en derde schavotje in hun top-drie.