Slimani is ontbrekend puzzelstukje bij Anderlecht: Ze hadden zo'n wroeter nodig

Slimani is ontbrekend puzzelstukje bij Anderlecht: "Ze hadden zo'n wroeter nodig"

28-02-2023 10:34
38

Hij kwam zeker niet toe als eerste keuze aan het einde van de wintermercato, maar de transfer van Islam Slimani lijkt voorlopig een schot in de roos voor RSC Anderlecht. De Algerijn was al vier keer beslissend voor paars-wit, zondag nog tot twee maal toe in de kraker met Standard Luik. Volgens Extra Time is hij de juiste man op de juiste plek.

"Ze hadden zo iemand nodig, hé, een wroetelaar", omschrijft Dennis Van Wijk de nieuwe spits van Anderlecht op geheel eigen wijze. Slimani is niet alleen van waarde in de zestien meter, maar trekt ook gaten door veel loopwerk. "Hij maakt het de tegenstanders lastig en laat andere spelers beter spelen, al vind ik hem niet echt een topspits. Voor Anderlecht is hij op dit moment wel heel nuttig", wikt en weegt Van Wijk zijn oordeel.

Tafelgenoot Gilles Mbiye-Beya ziet vooral een interessante wisselwerking met Francis Amuzu ontstaan. "Zeker met zijn profiel in de box", klinkt het. "Als je eens een doelpunt moet gaan zoeken in de slotfase, geef je er graag een voorzet op." Gert Verheyen weet bovendien dat Slimani al wat watertjes doorzwommen heeft. "Dat is een gast met bagage. Er zit een carrière in zijn rugzak", verwijst de analist onder meer naar Slimani's passages bij Sporting Club, Olympique Lyon en Leicester City.

Net daarom geeft Filip Joos hem een pluim: Slimani geeft niet de indruk dat hij even komt uitbollen in Brussel, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Samir Nasri in het verleden. "Het is wel een spits waarvan je voelt dat je tegen hem gespeeld hebt, als je 's avonds in je zetel zit", vat Verheyen het plastisch samen.