OFFICIEEL: PSV kondigt contractverlenging van Belg Bakayoko aan

OFFICIEEL: PSV kondigt contractverlenging van Belg Bakayoko aan

27-02-2023 19:12 Laatste update: 19:32
1

PSV had maandag heugelijk nieuws te melden. De Nederlandse topclub deelde mee dat Johan Bakayoko zijn contract in Eindhoven heeft verlengd. De negentienjarige Belg ligt nu tot medio 2026 onder contract in het Philips Stadion.

De details van het nieuwe Bakayoko-contract zijn nog niet bekend, zo stelt het Eindhovens Dagblad. Volgens de regionale krant gaat onze landgenoot er in ieder geval flink op vooruit. Hij zou er ook goed op staan bij andere clubs. In gesprek met de clubkanalen vertelt Bakayoko dat hij erg blij is met zijn verlenging. "Dit geeft aan dat de club vertrouwen in mij heeft. Ik ben enorm trots."

Interesse van PSG
Afgelopen winter was Paris Saint-Germain nog concreet voor Bakayoko, maar PSV liet een aanbod van in totaal vijftien miljoen euro lopen. De Eindhovenaren bevestigen nu zelf dat PSG heeft geïnformeerd naar Bakayoko, maar dat de aanvaller voorlopig nergens heengaat. "Ik wil hier kampioen worden", zegt hij stellig.

Algemeen directeur Marcel Brands is ook happy door de deal. "We willen deze jonge speler, met veel internationale potentie, graag verder ontwikkelen voor de club." Bakayoko beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij PSV, nadat hij vorig seizoen indruk maakte bij de beloften. De jeugdinternational weet nog niet altijd te overtuigen, maar afgelopen weekend was hij van cruciale waarde met twee assists tegen FC Twente.