Leye zet JPL boven bekeravontuur Zulte Waregem: “Dit is een bonusmatch”

Leye zet JPL boven bekeravontuur Zulte Waregem: “Dit is een bonusmatch”

27-02-2023 14:27
2

Zulte Waregem vecht volop tegen degradatie in de Jupiler Pro League, maar staat wel in de halve finale van de beker. Tegen KV Mechelen moet het een 2-1 achterstand zien weg te werken.

Tegenover Het Nieuwsblad laat coach Mbaye Leye zich uit over het bekeravontuur van Zulte Waregem. “De competitie primeert maar dit blijft voor ons een belangrijke match: een halve finale is voor ons niet niks. Je moet voluit gaan. We spelen trouwens pas op zaterdag in Leuven, dus moeten we voluit durven te gaan. Vooral ook voor onze fans. Een bekerfinale blijft iets uniek, ook voor de supporters. We zouden hen graag in dit moeilijk seizoen wat geluk schenken.”

Leye noemt de halve finale een bonusmatch. “Deze match is ook belangrijk voor het moreel voor ons team met het oog op het vervolg van de competitie. Het kan niet zozeer vertrouwen opkrikken maar wel het geloof in ons kunnen versterken. Deze partij In Mechelen is een mooie kans om voluit te gaan zonder de druk van de degradatiestrijd. Dit is een bonusmatch. In onze moeilijke situatie, noem het gerust een nachtmerrie, is dit een fijne match waarbij je eigenlijk niets te verliezen hebt."