Anderlecht en Standard vinden geen winnaar na bijzonder geanimeerde topper

26-02-2023 20:20
172

Het duel tussen RSC Anderlecht en Standard heeft voor flink wat animo kunnen zorgen, maar niet voor een winnaar. Na onder andere een eigen doelpunt en een strafschop is de topper tussen Standard en Anderlecht op 2-2 geëindigd.

Duels tussen RSC Anderlecht en Standard zorgen wel vaker voor animo en dat was ook zondag het geval. Beide ploegen waren bijzonder gretig en toonden veel wil om er een goede wedstrijd van te maken.

Zowel Anderlecht als Standard kregen ook enkele kansjes, maar het eerste doelpunt was toch voor de Rouches. Na een goede actie van Balikwisha en een gemiste interceptie van Dreyer kwam de bal tot bij Ohio. De aanvaller van Standard twijfelde niet en bracht zijn ploeg na een kwartier voetballen op voorsprong.

Anderlecht op achtervolgen aangewezen. Het eiste de bal op én zag dat beloond worden. Na een fout van Fossey in het strafschopgebied bracht Slimani de Brusselaars vanop de stip weer op gelijke hoogte. Niet veel later verdubbelde hij de score nog en mocht Anderlecht met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft ging Standard nog voor de gelijkmaker, maar was het Anderlecht dat kon scoren. Net voor het uur wist Slimani er met zijn derde van de avond 3-1 van te maken. Althans dat dacht hij. Scheidsrechter Lardot keurde het doelpunt terecht af voor buitenspel, nog steeds 2-1. Niet veel later wist ook Diawara te scoren, maar ook hij zag zijn treffer afgekeurd worden.

Een nieuwe kans voor Standard om op zoek te gaan naar die gelijkmaker, die het uiteindelijk ook wist te vinden. Twintig minuten voor tijd vond het die ook. Zinckernagel gooide de bal voor doel, die in de voeten van Sardella vloeg. De verdediger miste zijn interceptie en devieerde de bal in eigen doel: 2-2.

Voor beide ploegen was die 2-2 echter niet genoeg. Zij wilden absoluut winnen en gingen nog stevig op zoek naar een derde mogelijke winnende treffer. Die kwam er echter niet. Het bleef 2-2.

Anderlecht blijft door het gelijkspel voorlopig steken op een negende plek, maar kan nog naar de tiende plaats zakken bij een zege van STVV. Standard is na de overwinning van KVC Westerlo gezakt naar de zevende plaats in de stand.