KAA Gent niet te spreken over gebrek aan VAR-interventie: Rood voor Club Brugge

KAA Gent niet te spreken over gebrek aan VAR-interventie: "Rood voor Club Brugge"

26 februari - 16:14
81

Bij KAA Gent was men na afloop van de partij tegen Club Brugge niet te spreken over de fase met Tajon Buchanan. De Canadees ging er in een duel met Gift Orban te driest in en leek een elleboog uit te delen. De VAR greep echter niet in, tot groot ongenoegen bij Sven Kums en Hein Vanhaezebrouck.

Na de partij tegen Club Brugge ging het bij Gent vooral over die rode kaart. Volgens Kums had Buchanan duidelijk van het veld moeten gestuurd worden. "Het was gewoon rood, dan moesten ze nog met tien verder. Onbegrijpelijk dat ze geen rood kregen", citeert Het Nieuwsblad Kums.

Ook Vanhaezebrouck ging met de voeten vooruit op de scheidsrechter en de VAR. "Vanaf minuut dertig had Brugge echter met 10 moeten staan. Onbegrijpelijk. Dat is niet de eerste keer dat Buchanan dit doet", blaast de trainer. "Bij ons kreeg Okumu daarvoor rood en vier weken schorsing. Het gaf de mogelijkheid om hier een beter resultaat te halen. Het kan dat de scheidsrechter niks heeft gezien, maar de VAR had moeten ingrijpen. Er was duidelijk een belangrijke fout die misschien mee gaat beslissen over Play-Off 1", aldus de coach.

Die rode kaart kwam er niet en Club Brugge wist uiteindelijk ook met 2-0 te winnen van de Buffalo's. Voor aanvang gaf Hein Vanhaezebrouck al aan dat hij het onbegrijpelijk vond dat Gent al zo vroeg moest spelen na een Europese wedstrijd. "De vermoeidheid van Europa speelde misschien een beetje een rol", zegt Kums. "Wij werden moe en zij dominant. Het had anders kunnen lopen. Het zijn wedstrijden die op details aankomen en vandaag was dat in ons nadeel", besluit de middenvelder.