Club Brugge pakt broodnodige zege tegen bleek KAA Gent

26-02-2023 15:25 Laatste update: 15:40
198

Club Brugge heeft zondagmiddag een broodnodige zege gepakt tegen KAA Gent. Het won met 2-0 en pakt zo de eerste thuizege in bijna 4 maanden.

Club Brugge begon het best aan de wedstrijd. Nardi moest enkele keren redding brengen op afstandsschoten. KAA Gent herstelde weliswaar richting het halfuur. Club Brugge kwam bovendien goed weg toen Tajon Buchanan een elleboogstoot uitdeelde. De fout werd niet opgepikt door de VAR.

Grote kansen bleven in de eerste helft nog uit. De Buffalo’s hielden het al bij al goed bij elkaar, maar kwamen er zelf now weinig uit.

In de tweede helft kreeg blauw-zwart dan wel grotere kansen. Jutgla miste een huizenhoge kans, maar miste ruim. KAA Gent werd achteruit gedrukt en kon niet meer tot Mignolet komen.

Twintig minuten voor tijd was de verlossende goal dan daar. Meijer klom boven iedereen uit en verschalkte Nardi: 1-0. Tort dan had Gent geen enkele kans bij elkaar gevoetbald in de tweede helft.

Enkele minuten voor tijd was VAR Kevin Van Damme dan wél wakker. Hij zag een strafschopfout in het voordeel van Club Brugge. Vanaken zette de strafschop om: 2-0.

Het is de eerste thuiszege in bijna vier maanden na de overwinning tegen KV Oostende eind oktober.