Deschacht en Dupré over Anderlecht-Standard: “Had Boussoufa in achterzak”

Deschacht en Dupré over Anderlecht-Standard: “Had Boussoufa in achterzak”

25-02-2023 12:25
1

Olivier Deschacht (voormalig RSC Anderlecht) en Frédéric Dupré (voormalig Standard) praten samen in hun favoriete bar over de topper van zondag en de edities van enkele seizoenen geleden. 

Deschacht en Dupré woonden vroeger bij elkaar om de hoek. De twee kwamen reuze overeen en speelden zelf in hetzelfde minivoetbalteam. Eén klein detail: Deschacht is een Mauve en Dupré een absolute Rouche. 

Dupré speelde anderhalf seizoen bij Standard. De verdediger speelde vier keer tegen zijn makker. Toen Anderlecht met Broos kampioen werd, verloor Paars-Wit 1-4 van Dupré. Het is een partij die beide nog erg goed herinneren. Boussoufa was de directe tegenstander van Dupré en Conceiçao was die van Deschacht. "Tijdens dat 0-0 gelijkspel had ik Boussoufa in mijn zak”, klinkt het bij Dupré. “De truc was om in het begin van de wedstrijd je te laten voelen. Ik weet dat hij het haatte om tegen mij te spelen. Hij werd vervangen door Mbo Mpenza, die nog fris was.”

"Conceiçao en ik hadden altijd een verhitte discussie”, herinnert Deschacht. “Hij vroeg altijd om de bal aan zijn voeten, dus we hadden veel felle duels van man tot man. Hij vloekte altijd in het Portugees. Maar ik moet zeggen dat hij in zijn interviews na onze wedstrijden altijd heel respectvol over mij sprak."