Vertonghen gaat in op talent Debast: ''Debast staat verder dan toen ik 19 was''

Vertonghen gaat in op talent Debast: ''Debast staat verder dan toen ik 19 was''

23-02-2023 09:30
4

Jan Vertonghen (35) is recordinternational bij de Rode Duivels (145). In clubverband komt de verdediger bij RSC Anderlecht aan zijn trekken. Daar ziet Vertonghen het talent Zeno Debast rondlopen. Tijdens een interview werd aan Vertonghen gevraagd waar het 19-jarige talent staat.

''Ik was op mijn 19de nog zoekende en speelde bij RKC. Debast staat dus verder'', durfde Vertonghen toe te geven aan Het Belang van Limburg.

''Hij kan hier nog veel leren, maar in een transferperiode kan er veel gebeuren. Er staat gelukkig een goeie kop op Zeno'', aldus de recordinternational die Debast liever niet ziet gaan, maar denkt dat het talent de mindset heeft om het ver te schoppen en de juiste keuzes te maken.

Debast speelde dit seizoen 26 matchen voor RSC Anderlecht in de Jupiler Pro League en is een vaste kracht voor Anderlecht. Donderdavond neemt de jongeling het samen met routinier Vertonghen het op tegen het Bulgaarse Ludogorets in de Europese Conference League. Paars-Wit zal een 1-0 achterstand goed moeten maken.