Standard stunt tegen Union en vergroot de druk op Club Brugge en KAA Gent

18-02-2023 22:45
46

Standard en Union hebben zaterdagavond voor een regelrecht spektakelstuk kunnen zorgen. In een leuke partij tussen de Brusselaars en de Luikenaren slaagden de bezoekers erin om in het slot de driepunter te pakken. Het werd 2-4.

De topper van speeldag 26 stelde absoluut geen teleur. Het werd een duel op het scherpst van de snee, met flink wat grote kansen én doelpunten. Union was ook de grote favoriet om de overwinning te boeken, maar had het bijzonder moeilijk tegen de Rouches.

De bezoekers waren verrassend sterk en wisten na twintig minuten voetballen ook te scoren via Philip Zinckernagel. Een goede start, waar men niet al te lang van kon genieten. Niet veel later was het Yorbe Vertessen die voor de gelijkmaker zorgde.

Alle bordjes weer op gelijke hoogte, al bleef ook die stand niet lang staan. Slechts vijf minuten na de eerste treffer scoorde Alzate voor Standard en werd het 1-2. De storm ging daarop wat gaan liggen, al kwam er in het slot van die eerste helft nog gevaar via Vertessen en Zinckernagel. Een doelpunt viel er echter niet meer.

In de tweede helft schakelde Union nog een versnelling hoger en ging het duidelijk op zoek naar die gelijkmaker. Standard hield voorlopig wel stand, maar kreeg het steeds moeilijker om de Brusselaars ook van doel te houden.

Union slaagde er uiteindelijk toch in om halfweg die tweede helft de verdiende gelijkmaker te vinden. 2-2 via Victor Boniface, die Union zo weer op weg hielp naar puntengewin. Diezelfde Boniface had niet veel later de 3-2 aan de voet, maar raakte niet voorbij Arnaud Bodart.

Veel goede wil bij Union, maar het waren de Rouches die uiteindelijk victorie konden kraaien. Na een schitterende actie tussen Ohio en Balikwisha was het de laatste die vijf minuten voor tijd Standard naar de overwinning schoot. Het doel viel in het absolute slot helemaal over de wedstrijd nadat Donnum een fout van Machida afstrafte en er 2-4 van maakte.