Stiefvader Lang over rol onder Parker: “Zo’n talent moet vrijuit kunnen spelen

Stiefvader Lang over rol onder Parker: “Zo’n talent moet vrijuit kunnen spelen"

18-02-2023 13:14 Laatste update: 13:36
16

Noa Lang wist opnieuw zijn kaartje af te geven op het grote toneel. In het CL-duel tussen CLub Brugge en Benfica flitste Lang opnieuw als van ouds. Scott Parker geeft hem de vrijheid om zich uit te leven en dat lijkt goed uit te pakken. 

Het is misschien moeilijk om verbetering te vinden na de aanstelling van Parker, maar de manier waarop Lang opnieuw aan het voetballen is, is opmerkelijk. Dat merkt ook Nourdin Boukhari op, de stiefvader van Noa Lang die ook nog voor Ajax uitkwam. “De coach snapt Noa en geeft hem vrijheid. Dat heeft hij nódig om te presteren”, geeft Boukhari in Het Laatste Nieuws aan. Hij gelooft sterk dat je Lang niet op de flank plakken, zoals dat onder Hoefkens wel het geval was. 

“Zó een talent moet vrijuit kunnen spelen, zonder dat hij te veel moet nadenken. Kijk, alle grote ploegen hebben een ster rond wie ze hun team bouwen”, gelooft de stiefvader van Lang. Hij maakt een vergelijking met andere grote ploegen en noemt namen als Messi en Haaland, waarrond ook een ploeg gebouwd werd.

“Dat zijn speciale spelers voor wie de hele ploeg meters maakt. En zodra ze de bal hebben, weten ze wie aan te spelen. Wel, bij Club weten ze dat ze Noa moeten vinden. De anderen leggen meestal een balletje breed of achteruit. Hij zet een dribbel in, probeert het te forceren. Daarvoor gaan de fans naar het stadion.”