Mehdi over Mogi Bayat: “Footgate heeft onze naam voor eeuwig getekend”

Mehdi over Mogi Bayat: “Footgate heeft onze naam voor eeuwig getekend”

18-02-2023 12:14
6

De naam Bayat blijft omstreden in de Jupiler Pro League. De heisa met ‘Footgate’ heeft de naam voor eeuwig getekend. Althans dat vertelt Mehdi Bayat in een interview met DH Sport. 

Mogi Bayat was onlangs gezien bij Charleroi. De krant vroeg naar de relatie met zijn broer. “Mijn broer zal altijd mijn broer blijven”, geeft Mehdi aan. “Ik heb het gevoel dat we altijd onze twee levens wilden combineren. We zullen altijd die broederlijke relatie hebben, maar toen we onze carrière bij Charleroi begonnen, was er een scheiding”, getuigt de zakenman.

“In 2012 besloot ik te investeren en hij besloot makelaar te worden met de uiteindelijke carrière waar we hem van kennen, waar hij op een gegeven moment veruit de makelaar was die de meeste zaken deed in België.” Mogi Bayat werd genoemd in het dossier van Footgate en de makelaar werd met de grond gelijk gemaakt. 

“Toen was er Footgate dat onze familienaam enorm bezoedelde. Hij in zijn activiteit als agent, en ik als een vorm van bijkomende schade”, gelooft Mehdi Bayat. “Vandaag wordt het rustiger. Ik denk dat het Belgische voetbal veel heeft gedaan sinds Footgate en ik denk dat we er niet genoeg over communiceren.”