Balen voor Mechelen, Genk sleept punt uit de brand diep in de blessuretijd

17-02-2023 22:38 Laatste update: 23:27
32

KV Mechelen leek vrijdagavond de scalp van KRC Genk te gaan pakken, maar dat was zonder Bryan Heynen gerekend. In de 94e minuut kopte de middenvelder de 2-2 eindstand op het bord.

KV Mechelen ontving vanavond koploper KRC Genk. Ngoy en Wouter mochten starten. Schoofs was nog geschorst. Arokodare was de opvallendste naam op het wedstrijdblad. De spits van Genk kreeg in de basis de voorkeur op Samatta van Vrancken, die in de competitie voor de eerste keer terugkeerde naar zijn ex-werkgever.

Na het eerste fluitsignaal schoot Mechelen uit de startblokken. De thuisploeg maakte een erg gretige indruk. KRC Genk werd ver teruggedrukt. Mechelen liet duidelijk zien dat ze wat goed te maken. Na de 2-1 nederlaag tegen KAS Eupen. Nikola Storm kreeg in de 13e minuut een vrije schietkans maar verzuimde om te scoren en schoot recht in de handen van doelman Vandevoordt.

Mechelen baas, maar rusten met 1-1
Mechelen had de touwtjes in handen, maar in de 18e minuut kwam Tresor als een duveltje uit een doosje het zestien meter gebied in gedribbeld en schoot op de lat. Na 20 minuten was Mechelen de bovenliggende partij en had het 70% balbezit. Het was ook in de 20e minuut dat Mechelen dit overwicht ook op het scorebord liet zien. Na een goede aanval en mager verdedigend werk van Genk was het Hairemans die de score opende namens Mechelen.

Genk herpakte zich en kwam langszij. Mechelen leed slordig balverlies en Arokodare bediende met een strakke pass Tresor, die voor de 1-1 tekende. Mechelen was duidelijk de bovenliggende partij in de eerste helft, toch gingen beide ploegen met een gelijkspel de rust in.

Vrancken wisselde tweemaal in de rust, zo gingen El Khannouss en Paintsil naar de kant en kwamen Sor en Preciado het veld in. Na de rust was Genk een paar minuten baas, maar daarna keerde het evenwicht terug.

Zo was de tweede helft toch beduidend van mindere kwaliteit dan de eerste. In de 63e minuut werd spits Arokodare gewisseld bij Genk en kwam Samatta voor hem in de plek. De wedstrijd bleef in evenwicht totdat daar een actie van Malede in de 75e minuut. De buitenspeler had een indrukwekkende actie in huis waarmee hij zichzelf vrij speelde, vervolgens leverde hij een panklare assist voor Storm die bekeken de 2-1 binnenschoot.

Goal diep in de blessuretijd
Direct hierna leek het antwoord van Genk te komen, zo kwam Sor in de 77e minuut oog in oog met de doelman van Mechelen. Sor schoof de bal langs de paal naast. De spanning bleef tot diep in de blessuretijd en het leek erop alsof Mechelen de drie punten thuis hield. In de 94e minuut kreeg Genk toch nog een vrije trap tegen. Mechelen kreeg de bal niet weg en was het Heynen die Genk alsnog een punt bezorgde.

Met het gelijkspel schieten beide ploegen weinig op. Genk staat nu aan de leiding met 63 punten. Mechelen blijft 13e, maar telt nu 27 punten.