Verhaeghe probeert mindere vorm van Club Brugge te verklaren en wijst naar het WK

Verhaeghe probeert mindere vorm van Club Brugge te verklaren en wijst naar het WK

15-02-2023 21:30 Laatste update: 21:59
22

In de Jupiler Pro League kon Club Brugge de voorbije weken amper winnen. Waarom loopt het minder? Bart Verhaeghe probeert het te verklaren en legt de schuld van de mindere vorm deels bij het WK.

Normaal vindt een WK plaats in de zomer. In 2022 was het in de winter. "Je mag niet onderschatten dat een WK een gigantische impact heeft op dit seizoen van Club Brugge. Dat is misschien overschat of onderschat. Ik weet het niet. In ieder geval, het is een feit. En iemand die zegt dat hij het allemaal op voorhand wist, dat wil ik wel eens zien”, aldus Verhaeghe voor de camera van VTM.

Waar wringt het schoentje net? "Het is een gegeven dat een speler die naar het WK gaat, daar het beste wil geven. Sommige spelers gaan niet en zijn ontgoocheld dat ze er niet bij zijn. In ieder geval krijg je spelers terug die mentaal en fysisch niet top zijn en niet gefocust zijn op hun team. Dat is een probleem dat niet alleen Club Brugge heeft, maar vele topteams. Dat betekent dat je moet herstarten op verschillende vlakken in het midden van het seizoen."

Volgens Verhaeghe is de competitie in België te snel herstart. "Andere competities pakten het anders aan. Bijvoorbeeld zoals in Duitsland. Daar is de competitie pas recentelijk herstart. Bij ons hebben ze meteen willen door voetballen zoals in Engeland, maar in Engeland hebben ze wel andere budgetten en veel meer spelers. Wij hebben dat niet. Ok, dan moet je daar als Club Brugge de gevolgen van dragen."