Sint-Truiden heeft goed nieuws voor Play-Off-strijd: 'Welkom terug, kapitein!'

Sint-Truiden heeft goed nieuws voor Play-Off-strijd: 'Welkom terug, kapitein!'

15-02-2023 16:07

Sint-Truiden deed vorig weekend een slechte zaak in de strijd om de Europe Play-Off. Op bezoek bij RSC Anderlecht verloor het met 3-1, waardoor het uit de top-acht tuimelde. Gelukkig valt er deze week ook goed nieuws te noteren: aanvoerder Toni Leistner is stilaan weer klaar voor de dienst.

De Duitse mandekker is met 21 basisplaatsen normaal gezien een sterkhouder in de Truiense achterhoede. Meer nog: tot en met 19 januari miste hij geen enkele speelminuut! Enkele dagen daarna doorbrak een achillespeesletsel die fenomenale reeks echter. Leistner moest even aan de kant blijven en keerde zelfs even terug naar Keulen om aan zijn herstel te werken.

Die aanpak heeft blijkbaar geloond, want Leister lijkt de strijd opnieuw te kunnen aangaan. Op de woensdagtraining van STVV deed hij alvast volop mee, zo blijkt uit een bericht op de Twitter-pagina van De Kanaries. Zij kunnen hun kapitein natuurlijk best gebruiken. Ook de recente resultaten lijken die aanname te bevestigen. In de vier wedstrijden waarin Leistner onbeschikbaar was, pakte STVV slechts vier op twaalf. Bovendien slikte het zeven tegentreffers.

Momenteel liggen de Limburgers volop in de race voor een ticket voor de Europe Play-Off. Het staat weliswaar op een negende stek, die nét geen recht geeft op deelname, maar de verschillen naar boven toe zijn wel verwaarloosbaar. Nummer vijf KAA Gent telt bijvoorbeeld maar vier punten voorsprong op STVV.